Verdensnyheter i verdens største sandkasse

Tirsdag 28. mars arrangerte Ramirent for første gang en anleggsdag for kunder og leverandører i «verdens største sandkasse» på Jessheim. Her fikk man demonstrert nyheter i anleggsbransjen som aldri er sett før: Lifter spesialisert på tunellarbeid og ekspanderende brakker for nå nevne noe.

Kunder og leverandører fikk muligheten til å se på Ramirents nyvinninger innen anleggsbransjen. Nye byggemoduler, lifter og trafikkbarrierer var noe av de fremmøtte fikk oppleve for første gang. – Vi fokuserte mest mot anlegg og infrastruktur i dette arrangementet, og jeg tror de nyhetene vi presenterer, er nøyaktig hva våre kunder etterspør, forteller Amund Havig, salgssjef Øst som var ansvarlig for arrangementet.

Ekspanderende modul – Først i Norge
En ting som nok kan glede en rekke entreprenører er den nye modulen Ramiflex™ som er den eneste i sitt slag i Norge. En modul som lett kan utvides til tredobbel størrelse.  – Denne modulen sparer MYE plass, understreker produktleder Trine Lund – Den er svært enkel å montere og har garderobeplass til 12 personer – inklusive to dusjer og toalett. Det beste er kanskje at man sparer enormt på transportkostnadene med denne modulen.

Eget utviklingsselskap
Blant nyhetene fikk vi demonstrert en helt ny type trafikkbarriere SafePass™– utviklet av Ramirents eget utviklingsselskap i Östersund i Sverige. – Dette er en verdensnyhet, forteller en ikke lite stolt produktleder Bjørn Dyngeland i Ramirent.

Han kunne vise en helt ny type trafikkbarrierer som er enklere å montere og som gir flere løsninger: Man kan feste skilter, kabler, trenger ikke ankres og er enkle å flytte. – I tillegg har vi utviklet en ny type gjerder med lavt tyngdepunkt som er mer stabile og mye enklere å transportere og lagre, forteller han.

Spesialtilpasset lift til tuneller
Ettersom arrangementet henvender seg mest til anlegg og infrastruktur, fokuserte de også på produkter som henvender seg i den retningen. – Norge er full av tunneler sier Produktleder Ole Johny Transeth. – I den forbindelse har vi utviklet en egen tunnellift som er spesialtilpasset dette arbeidet. En slik lift har vært etterspurt av våre kunder, forteller han. Liften har en hydraulisk generator på 3,5kw som produserer strøm for bruk til lys og håndverktøy

I tillegg har motoren påmontert ett filter som hindrer gnist i eksosen, og et partikkelfilter som reduserer skadelige forurensninger, noe som resulterer i renere utslipp. Dette er spesielt viktig når man arbeider i lukkede eller dårlig ventilerte områder, slik som tunneler

Arbeidsplattformen er selvnivellerende, inntil 9 grader forover / bakover og 13 grader sideveis.

Ansvarlig for arrangementet Amund Havig, salgssjef region øst i Ramirent, var spent. – Dette er jo første gang vi prøver dette, så jeg var usikker på hvordan responsen ville bli, sier han. – Men tilbakemeldingene vi har fått har vært positive, så dette kommer vi til å gjøre mer, avslutter en lettet Havig.

For mer informasjon og detaljer, vennligst kontakt:
Amund Havig, salgssjef Øst, Ramirent
Tlf: 97 61 68 11
Email: amund.havig@ramirent.no