Stillaslemmer tryggest i bransjen

Produktansvarlig for stillas i Ramirent, Bjørn Dyngeland er ikke i tvil. De var først ute til å bytte ut alle trelemmene i sine stillaser til plast og aluminium. – Trelemmer hadde flere svakheter, og for å redusere ulykker bestemte vi oss for å endre på dette.

I 2011 var utskiftningen av trelemmer i stillas gjennomført. De nye stillaslemmene fra Ramirent er nå sklisikre og laget av mye det mye lettere materialet aluminium og plast. Fordelen med de nye lemmene er at de varer lengre og eventuelle skader blir synlige umiddelbart: – I de tidligere trelemmene risikerte man at det kunne oppstå råte, denne faren er nå eliminert, påpeker Dyngeland.

Sikrest i markedet
En av de som støtter oppom dette er HMS sjef i Veidekke AS, Knut Johnsen. De var den første bedriften som innførte forbud mot trelemmer på sine bygg. – Vi opplevde at trelemmene kunne råtne og at man risikerte å falle igjennom. Da vi snakket med Ramirent om dette, var de en av pådriverne i bransjen for å innføre plasemmer. Valget var enkelt, da Ramirent viste seg å ha gjennomføringsevne på dette området, forklarer Johnsen.

Etter at Veidekke innførte tre- og aliminiumslemmer har de ikke hatt noen episoder hvor personell har falt igjennom. – I tillegg til å være sklisikre, har også Ramirent utviklet en egen metallbøyle med låsesplint som hindrer lemmen å bevege seg eller løsne. Dette gjør også lemmene til de tryggeste i markedet, som er viktig i et HMS perspektiv når vi velger leverandør, understreker Johnsen.

Knut Arne Johnsen i Veidekke

Da vi snakket med Ramirent om dette, var de en av pådriverne i bransjen for å innføre plasemmer. Valget var enkelt, da Ramirent viste seg å ha gjennomføringsevne på dette området, forklarer Johnsen


Ramirent har levert stillaser og annet utstyr til Veidekke i en årrekke, og takket være innovasjon og kunnskap, er Veidekke meget fornøyd med leverandøren sin. – Vi har hatt god nytte av at Veidekke er en pådriver på utvikling i bransjen, sier Knut Johnsen. – Det finnes fortsatt leverandører der ute som bruker trelemmer, noe vi ikke ville drømme om å bruke i dag. Plast og aliminium har lengre holdbarhetstid og er enklere montere, og selvsagt mye tryggere for arbeiderne, avslutter Knut Johnsen.

I tillegg til å være tryggere enn trelemmer, kan også plastlemmene gjenvinnes.

Ramirent er den største leverandøren i Norge på Stillaser til Bygg og Anlegg, og en betydelig aktør mot Industrien.

Ønsker du mer informasjon om våre stillasløsninger, ta kontakt via skjema under.